18 mai 2024, 0:33

Incendiu în sectorul 6. Nivel crescut de monoxid de carbon (VIDEO)

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un centru de colectare a deșeurilor din sectorul 6 al Capitalei, pe strada Bârsănești, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Incendiul este local și nu există persoane rănite.

Video: Antena 3

Ard mai multe containere cu deșeuri, iar focul s-a extins și la o altă clădire, pe o suprafață de 700 mp. În interiorul clădiri se găsesc butelii și alte recipiente sub presiune, motiv pentru care acțiunea pompierilor este îngreunată.

În apropierea centrului de colectare se află un bloc de locuințe. Fumul a ajuns la apartamente și oamenii au închis ferestrele. Ulteorior, 60 de persoane au fost evacuate din locuințe.

„S-a văzut fumul din zona parcului. Chiar mă întrebam ce s-a întâmplat. Se vedea destul de urât”, a scris Dana pe Facebook.

Pompierii încearcă să stingă focul cu opt autospeciale de stingere și două autoscări. Ei au adus la fața locului autospeciale-cisternă de mare capacitate deoarece sursele de alimentare cu apă sunt limitate. La incident, au ajuns și echipaje SMURD.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat pentru Antena 3 că fumul degajat este dăunător și că oamenii ar trebui să rămână în case, cu geamurile închise. Nivelul de monoxid de carbon emis în atmosferă a fost crescut, mai ales că incendiul a fost localizat între blocuri.

Administrația Națională de meteorologie a făcut estimări meteorologice pentru intervalul 5 iunie ora 15:00 – 6 iunie ora 06:00:

„Se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab, din direcție predominant vestică-sud-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie atât în zona sursei de incendiu, cât și în zonele limitrofe, cu o ușoară tendință de deplasare către est-nord-est.”

Berceanu a declarat că s-au făcut controale la societatea comercială care administrează depozitul de deșeuri, anul acesta și i s-au făcut unele recomandări, dar Garda de Mediu nu a acordat amenzi.

În primă instanță, pompierii consideră că incendiul a fost provocat de o eroare umană. O anchetă va stabili cauza exactă.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol