11 iulie 2024, 23:47

Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Porţile de Fier (VIDEO)

Flăcarile au cuprins circa șase hectare de pădure de conifere, într-o zonă protejată – Parcul Natural Porțile de Fier, în apropierea comunei Dubova, în zona Tișovița. La fața locului intervin forțe sporite formate din pompieri și localnici. Flăcările sunt înalte, cuprinzând întreagă lungime a copacilor.

 

Intervenția este una dificilă din cauza accesibilității scăzute, neexistând posibilitatea să se ajungă cu apă în zona. Tocmai de aceea, se intervine, pentru stingere, cu lopeți, iar cei care participă la misiune fac șanturi în jurul flăcărilor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți a solicitat intervenția aeriană. La fața locului va ajunge un elicopter care să disperseze apă deasupra focului.

Intervenția este atât mai dificilă cu cât conurile de pin și bucățile de lemn desprinse din copaci au fost cuprinse, la rândul lor, de flăcări și se rostogolesc. Focul se propagă cu repeziciune. Acțiunea este în plină desfășurare, iar cauza probabilă de izbucnirea a incendiului este, din primele verificări, un trăsnet.

Foto, video: Observator News


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol