23 septembrie 2022, 2:02

IKEA va vinde piese de schimb pentru mobilierul său

Ikea își continuă eforturile de a se defini drept un retailer sustenabil de mobilier și accesorii pentru casă, informează Ecompedia. După inițiativa de buy-back (răscumpărarea obiectelor folosite) lansată anul trecut inclusiv în țara noastră, acum compania a venit cu ideea de a vinde online piese de schimb pentru propriile produse. IKEA.com va comercializa produse precum picioare de masă și huse de canapele, pentru a le permite clienților să-și reînnoiască mobilierul.

Cel mai mare retailer de mobilier din lume a testat deja ideea, oferind clienților 14 milioane de astfel de piese de schimb, în anul financiar încheiat în august 2020. Compania a transmis că merge pe ideea de sustenabilitate accesibilă ca preț și că-și dorește să creeze o viață mai bună prin regândirea radicală a obiceiurilor de consum, în vederea combaterii crizei climatice.

De curând, IKEA a mai făcut un gest menit să-i îmbunătățească imaginea pe piață: grupul de investiţii Ingka Group, care deţine şi operează magazine Ikea în SUA, a achiziţionat terenuri forestiere în sud-estul statului american Georgia, pentru a le proteja de dezvoltatori.

Foto: Semen Borisov (Unsplash)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.