18 mai 2024, 19:46

IKEA va vinde piese de schimb pentru mobilierul său

Ikea își continuă eforturile de a se defini drept un retailer sustenabil de mobilier și accesorii pentru casă, informează Ecompedia. După inițiativa de buy-back (răscumpărarea obiectelor folosite) lansată anul trecut inclusiv în țara noastră, acum compania a venit cu ideea de a vinde online piese de schimb pentru propriile produse. IKEA.com va comercializa produse precum picioare de masă și huse de canapele, pentru a le permite clienților să-și reînnoiască mobilierul.

Cel mai mare retailer de mobilier din lume a testat deja ideea, oferind clienților 14 milioane de astfel de piese de schimb, în anul financiar încheiat în august 2020. Compania a transmis că merge pe ideea de sustenabilitate accesibilă ca preț și că-și dorește să creeze o viață mai bună prin regândirea radicală a obiceiurilor de consum, în vederea combaterii crizei climatice.

De curând, IKEA a mai făcut un gest menit să-i îmbunătățească imaginea pe piață: grupul de investiţii Ingka Group, care deţine şi operează magazine Ikea în SUA, a achiziţionat terenuri forestiere în sud-estul statului american Georgia, pentru a le proteja de dezvoltatori.

Foto: Semen Borisov (Unsplash)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol