21 aprilie 2024, 1:43

Colecție vestimentară din plastic recuperat din oceane

Razer a dezvăluit azi colecția vestimentară Kanagawa Wave, produsă în cantitate limitată folosind materiale plastice colectate din mări și oceane, care apoi au fost reciclate. Articolele vestimentare, care poartă o siglă specială bazată pe stilizarea celebrei xilogravuri pe bloc de lemn denumită Great Wave off Kanagawa, au fost proiectate pentru a atrage atenția asupra problemei poluării cu plastic a apelor. Veniturile generate vor fi folosite pentru a finanța eforturile de a reduce poluarea și a sprijini flora și fauna oceanelor.

Colecția va fi disponibilă din 8 aprilie 2021, începând cu ora 5 (ora României), în cantități extrem de limitate, astfel că fanii trebuie să urmărească site-ul companiei.

Colecția include:

  • hanorac
  • tricou cu mâneci;
  • tricou fără mâneci
  • pantaloni scurți
  • șapcă.

 

Setul a fost creat folosind materiale de înaltă calitate provenite 100% din plastic marin reciclat. Materialele sunt confecționate ca parte a unui program de anvergură pentru a elimina deșeurile plastice din mări și oceane, reciclându-le sub forma unor produse folositoare.

Aproximativ 11 milioane de tone de plastic ajung în oceane în fiecare an, punând în pericol serios viața marină și întregul lanț trofic. Pentru a contribui la reducerea problemei, veniturile generate de colecția Kanagawa Wave vor fi folosite pentru a recupera deșeurile plastice din cele mai afectate zone de litoral. Pentru fiecare articol vestimentar vândut, Razer va finanța recuperarea unui kilogram de materiale plastice din mări și oceane.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol