18 mai 2024, 6:20

Google Maps va direcționa șoferii pe rutele care generează cel mai redus nivel de emisii de carbon

Aplicaţia Maps a Google va direcționa şoferii pe rutele despre care se estimează că ar genera cel mai redus nivel de emisii de carbon, a anunțat compania, potrivit green-report.ro.

Inițiativa va fi lansată spre finele lui 2021 în Statele Unite ale Americii (SUA), devenind, ulterior, disponibilă şi în alte ţări, în cadrul angajamentului său de a contribui la combaterea schimbărilor climatice prin intermediul serviciilor sale.

În cazul în care alternativele sunt semnificativ mai rapide, Google va oferi opţiuni şi le va permite utilizatorilor să compare estimările privind nivelul de emisii.

”Ceea ce vedem este pentru aproximativ jumătate dintre rute, suntem capabili să găsim o opţiune mai prietenoasă cu mediul, cu un compromis de timp minim sau inexistent”, a declarat Russell Dicker, director de produs la Google.

Potrivit sursei citate, estimările relative privind emisiile provin de la teste efectuate pe diferite tipuri de vehicule şi de drumuri, pe baza informaţiilor de la Laboratorul Naţional pentru Energie Regenerabilă (NREL), un institut guvernamental din Statele Unite.

În același timp, anunţul Google vizează şi alte schimbări asociate mediului. Începând din iunie, şoferii vor fi avertizaţi când intenţionează să călătorească prin zone cu nivel scăzut de emisii unde circulaţia unor vehicule este restricţionată în Germania, Franţa, Olanda, Spania şi Marea Britanie.

Totodată, în lunile ce urmează, utilizatorii aplicaţiei vor putea compara deplasarea cu maşina, bicicleta, transportul public şi alte opţiuni de călătorie într-un singur loc, în loc să fie necesară comutarea între diferite secţiuni.

Sursă foto: forbes.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol