25 iunie 2024, 8:40

Firmă din București, trimisă în judecată pentru poluarea solului și a pânzei freatice

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis în judecată firma bucureșteană Global Industrii Water SRL și două persoane fizice, pe care le acuză că, prin modul de depozitare a unor deșeuri periculoase, au provocat poluarea solului și a pânzei de apă freatică.

Compania este acuzată de săvârșirea a două infracţiuni:

  1. nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase
  2. poluare prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase.

 

Procurorii susțin că, în perioada 2012-2019, firma Global Industrii Water SRL a depozitat cantități mari de reziduuri petroliere într-un spațiu închiriat de la Unitatea Militară Plopeni, dar și în pădurea din apropiere. De asemenea, firma e acuzată că a depozitat cantități mari de deșeuri periculoase și soluție uzată de electrolit, încălcând astfel prevederile din Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor. Cantitatea mare de substanțe periculoase de tipul hidrocarburi depozitate direct pe sol, în afara spațiului special amenajat, a provocat poluarea solului şi a apei subterane.

Firma a fost înregistrată în 1998 și are datorii la ANAF, conform site-ului Termene.ro.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol