10 august 2022, 5:07

Firmă din București, trimisă în judecată pentru poluarea solului și a pânzei freatice

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis în judecată firma bucureșteană Global Industrii Water SRL și două persoane fizice, pe care le acuză că, prin modul de depozitare a unor deșeuri periculoase, au provocat poluarea solului și a pânzei de apă freatică.

Compania este acuzată de săvârșirea a două infracţiuni:

  1. nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase
  2. poluare prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase.

 

Procurorii susțin că, în perioada 2012-2019, firma Global Industrii Water SRL a depozitat cantități mari de reziduuri petroliere într-un spațiu închiriat de la Unitatea Militară Plopeni, dar și în pădurea din apropiere. De asemenea, firma e acuzată că a depozitat cantități mari de deșeuri periculoase și soluție uzată de electrolit, încălcând astfel prevederile din Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor. Cantitatea mare de substanțe periculoase de tipul hidrocarburi depozitate direct pe sol, în afara spațiului special amenajat, a provocat poluarea solului şi a apei subterane.

Firma a fost înregistrată în 1998 și are datorii la ANAF, conform site-ului Termene.ro.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.