25 iunie 2024, 8:52

Fabrica de produse pe bază de petrol din Prahova care a ars, amendată de Garda de Mediu

Fabrica de produse pe bază de petrol din Inotești care a ars a fost amendată de Garda de Mediu.

Astfel, comisarii au dat amenzi în valoare totală de 65.000 de lei, după ce Garda de Mediu a constatat că fabrica nu a luat măsuri pentru a preveni poluarea, potrivit News.ro.

„Ca urmare a incendiului produs la instalaţia industrială deţinută de un operator din comuna Colceag, sat Inoteşti, comisarii GNM CJ Prahova au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 65.000 lei pentru neconformităţile constatate. În urma verificărilor s-a constatat că titularul de activitate sancţionat nu a identificat/prevenit riscurile pe care preparatele deţinute în hala în care s-a produs incendiul le poate prezenta pentru mediul înconjurător, precum şi a impactului degajării de noxe evacuate în atmosferă pe perioada manifestării incendiului”, a anunțat Garda de Mediu Prahova.

Astfel, comisarii de mediu au dispus măsuri de gestionare a deşeurilor rezultate în urma incendiului şi supravegherea operaţiunilor din cadrul instalaţiei industriale pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente.

La începutul lunii un incendiu a izbucnit la o fabrică de produse din ţiţei din Prahova, în urma căruia două persoane au suferit arsuri grave. Cauza a fost probabil folosirea, fără respectarea normelor, a unui dispozitiv de sudură.

Sursă foto: aradon.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol