18 iunie 2024, 6:38

Enel va investi masiv în regenerabile și rețele în România

Enel va investi masiv în regenerabile și rețele în România.

Anunțul a fost făcut de Carlo Pignoloni, country manager al Enel România.

Așadar, acesta a declarat că grupul energetic italian va investi masiv în România, în regenerabile și în rețele care să permită o mai mare integrare a regenerabilelor, alături de stocare, potrivit green-report.ro.

“Suntem unul dintre actorii tranzitiei energetice in lume. În Romania avem companii perfect aliniate tranziției energetice, vrem să investim în regenerabile, în eficiență, de exemplu pentru transport si clădiri, în rețele digitalizate, și să rămânem un actor mare în piața liberă.

Planul nostru strategic prezentat în noiembrie anul trecut arată că vom investi masiv în regenerabile și rețele în România. Trebuie sa fim pragmatici, o lege în Parlament care transcrie directivele europene și poate reprezenta o mare oportunitate. Pe regenerabile este enorm de mult de făcut, și, cu atât mai mult cu tranziția energetică, (proiectele -n.red.) vor avea suuces pe termen scurt”, a spus Pignoloni la Zf Power Summit, potrivit sursei citate.

În același timp, Pignoloni a mai discutat și pe marginea celorlalte tipuri de investiții necesare

“Regenerabile sunt mai puțin predictibile, dar aceasta este o problemă rezolvată în alte țări. Trebuie să punem în discuție storage, baterii, demand-response, care sunt realități despre care acum noi discutăm prea puțin. Evident, trebuie să investim în rețele, la nivel de transport si de distribuție, pentru că acestea sunt un factor care face posibilă tranziția energetică. În multe țări europene, prosumerii au ajuns la un nivel de capacități măsurate în GW, deci trebuie digitalizate rețelele, în acord cu autoritățile de reglementare. Viitorul este acum. Sunt multe decizii de luat la nivel de țară și salutăm discuțiile între cei implicați și autoritățile care elaborează politicile”, a spus Pignoloni.

Sursă foto: europafm.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol