18 mai 2024, 6:52

Empire State Building, alimentată cu energie eoliană de 10 ani

Empire State Building din New York, SUA, este alimentată cu energie eoliană de 10 ani, după ce în 2011 a început să folosească în proporție de 100% energie regenerabilă, potrivit green-report.ro.

Cu toate acestea, proprietarul clădirii emblematice a devenit cel mai mare agent imobiliar utilizator de energie regenerabilă după ce a făcut un contract asemănător și pentru celelalte clădiri pe care le are în portofoliu.

Având o suprafață de peste 868.600 de metri pătrați, Empire State Building are nevoie de circa 55 milioane de kilowati oră de energie, în fiecare an.

„Energia curată și reducerea cu 40% a consumului ne oferă un avantaj competitiv în atragerea celor mai buni chiriași, la cele mai bune prețuri. Programul nostru de inovații cuprinde pași simpli, pe care îi pot urma și ceilalți proprietari de clădiri pentru a transforma imobilele în locuri mai verzi, mai curate și mai eficiente energetic”, a declarat Anthony Malkin, președintele companiei care deține Empire State Building în urmă cu 10 ani, potrivit sursei citate.

Potrivit unui comunicat de presă, trecerea la energie eoliană va duce la evitarea eliminării a 204 milioane de kilograme de dioxid de carbon în atmosferă, echivalentul emisiilor întregii flote de taxiuri din New York pentru un an.

„Continuăm să facem pași în angajamentul de a găsi soluții care reduc impactul nostru asupra mediului”, a declarat Dana Robbins Schneider, vicepreședinte senior și director de energie și sustenabilitate la Empire State Realty Trust.

„Chiriașii noștri lucrează acum în birouri neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, iar comunitatea de investitori ne poate recunoaște leadershipul”, a mai spus aceasta.

Sursă foto: memoori.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol