18 mai 2024, 6:22

Electrificarea transporturilor și consecințele uriașe asupra mediului

Un nou studiu realizat de EY și Eurelectric, Accelerarea electrificării flotelor în Europa: Când este perfect logică reinventarea roții?, arată că electrificarea transporturilor va avea cea mai mare și mai rapidă contribuție la decarbonizarea transportului rutier, având consecințe uriașe asupra îmbunătățirii mediului, potrivit green-report.ro.

La baza studiului există o analiză a discuțiilor cu lideri de companii din sectoare precum industria auto, utilități, petrol și gaze, producția de acumulatori, administrarea flotelor, leasing și infrastructura de alimentare cu energie electrică.

Noua legislație a crescut presiunea asupra vehiculelor rutiere, odată cu introducerea noilor standarde legate de emisiile de dioxid de carbon (CO2)pentru producătorii de autovehicule, care vor intra în vigoare în toată Europa. În același timp, pachetele financiare destinate revenirii economice după criza provocată de COVID-19 se concentrează pesoluțiile care implică energia regenerabilă și o amprentă de carbon neutră, acestea susținând împreună tranziția către eMobilitate.

Conform studiului citat, în perioada decembrie 2019-octombrie 2020, unu din zece autoturisme comercializate în Europa a fost electric sau hibrid, înregistrândnivelul record de un milion de vehicule.

„În Romania, tranziția către mobilitatea electrică, deși se desfășoară într-un ritm mai lent decât înțările din vestul Europei, se accelerează în fiecare an. Numărul de mașini electrice achiziționateșistații de încărcare instalate sunt în continuă creștere, fiind încurajate de bonificațiile acordate de către stat. Companiile din domeniul utilităților, petrol și gaze, precum și retail, par să își fi asumat rolul de lideri în această tranziție, prin investițiile făcute în infrastructura și dezvoltarea serviciilor. Un alt semnal vine și din partea autorităților locale, care încep să înlocuiască vehiculele din flotă cu automobile electrice”, a declarat Cristian Cârstoiu, responsabil de sectorul Automotive, Transformare Digitală și Inovație.

Sursă foto: horatiubuzatu.wordpress.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol