21 aprilie 2024, 2:13

Ecologizare în jud. Buzău: 800 de saci de deșeuri

Peste 800 de saci de gunoi au fost strânși la Bisoca, în urma unei acțiuni de ecologizare la care au participat 210 voluntari, dintre care 150 de copii. Acțiunea de ecologizare a fost inițiată de Asociația Zestrea Bisoceană, în parteneriat cu Primăria Comunei Bisoca și Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu Mulgoci”, sub numele „Tu ce vrei să lași în urmă?”. Ecologizarea avut loc pe drumurile comunale și în zone limitrofe.

„Tu ce vrei să lași în urmă?” este o mișcare de ecologizare și educație pentru protejarea mediului, care a apărut în urmă cu șapte luni, în județul Buzău. Această inițiativă a fost lansată de Aluniș Art Center, Ținutul Buzăului, Better și Societatea Exploratorilor, la care s-au alăturat organizații precum Zestrea Bisoceană.

„Acțiunea de ecologizare ce a avut loc în acest weekend a fost nu doar despre strâns gunoaie, ci despre conștientizarea în rândul copiilor și adulților a ceea ce noi lăsăm în urma noastră. A fost despre efectele poluante ale depozitării la întâmplare a gunoiului, dar și despre piedicile pe care le ridică în dezvoltarea normală a turismului local”, au spus reprezentanții Asociației Zestrea Bisoceană.

Bisoca este o zonă cu potențial turistic în care au apărut, în ultima perioadă, inițiative ce își doresc revitalizarea spațiului local. O astfel de inițiativă este aceea de a crea primul hub țărănesc comunitar și o expoziție etnografică specific locală, ce urmărește punerea în valoare a moștenirii satului românesc, a meșteșugurilor și a tradițiilor locale.


Citește și:
O acțiune de curățenie din jud. Buzău a scos la iveală straturi vechi de deșeuri


Foto: Jurnalul de Buzău


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol