19 mai 2024, 13:47

O acțiune de curățenie din jud. Buzău a scos la iveală straturi vechi de deșeuri

La inițiativa Rodicăi Pătrașcu și a lui Jos Volkers, în 27 martie a avut loc o acțiune de ecologizare în localitatea Păltiniș (comuna Gura Teghii, județul Buzău). În aproape trei ore, voluntarii au colectat din albia Păltinișului, de pe o porțiune de doar o sută de metri, o cantitate de deșeuri care a umplut cu vârf remorca unui tractor.

„Am rămas plăcut impresionată de numărul de oameni care au venit, supriza plăcută a fost un grup de tineri de care nu știa nimeni. Într-un timp relativ scurt, s-a curățat o rampă de gunoi. Sper ca această acțiune să stârnească ceva în locuitorii satului, ceea ce s-a văzut în aceeași zi când două-trei locuințe au dat foc la gunoaiele din dreptul caselor lor. Sunt foarte recunoscătoare pentru ajutorul primit și mândră că am inițiat această acțiune. Am fost foarte fericită în acea zi”, a spus Rodica Pătrașcu.

Acțiunea și-a propus, sub mesajul “Tu ce vrei să lași în urmă?”, pe lângă strângerea propriu zisă a deșeurilor, sensibilizarea populației din mediu rural asupra importanței conservării și protejării naturii.

“O fac în primul rând pentru fiul meu. Cred cu toată ființa mea că lumea pe care o vom lăsa copiilor noștri e responsabilitatea noastră de azi. Și că «nu e treaba mea» ne-a adus în stadiul ăsta de distrugere, iresponsabilitate și agresivitate între oameni”, a scris Iulia Sîrbu pe Facebook.

Evenimentul a fost susținut de Primăria Comunei Gura Teghii, Aluniș Art Center, Centrul de Informare și Promovare Turistică Nehoiu, Ținutul Buzăului, Ferma de sub Penteleu, Green Camp, Magic Pizza și Societatea Exploratorilor.

Foto: Bogdan Tănase


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol