18 iulie 2024, 23:36

Două miliarde de lămpi reciclate în toată Europa

Eucolight a anunțat reciclarea a două miliarde de lămpi în toată Europa iar în acest context a avut loc un eveniment online în cadrul caruia s-au reunit reprezentanți ai principalelor companii și instituții dedicate producției și reciclării lămpilor.

Eucolight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat, potrivit green-report.ro.

Astfel, membra Parlamentului European Simona Bonafè a fost cea care a plasat lampa cu numărul ”două miliarde” în containerul de reciclare. Aceasta a subliniat faptul că „nu avem nicio alternativă, trebuie doar să acționăm și să trecem de la un model liniar la economia circulară, care vizează și menține valoarea produselor, materialelor și resurselor cât mai mult timp posibil”, conform sursei citate.

Totodată, Hervé Grimaud, președinte al EucoLight și director general adjunct al Ecosystem (Franța), a declarat că „misiunea membrilor EucoLight de a colecta și recicla eficient cât mai multe lămpi într-un mod ecologic a fost realizată în mod clar”.

Două miliarde de lămpi

Reciclarea a două miliarde de lămpi are implicații mari în ceea ce privește mediul și economia circulară, acestea fiind echivalente în greutate cu de 140 de ori greutatea faimosului London Eye, iar toate lămpile reciclate puse una lângă alta ar putea înconjura Pământul de cinci ori.

Sursă foto: revistabiz.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol