Un grup de cercetători finlandezi propun colonizarea permanentă a orbitei Ceres – un asteroid masiv și o planetă dintre Marte și Jupiter.
Potrivit echipei, această „așezare mega-satelită” ar putea fi construită prin colectarea de materiale chiar de la Ceres. Dacă acest lucru sună familiar fanilor popularei cărți științifico-fantastice și a seriei TV „The Expanse” (n.r. – extinderea), asta se datorează faptului că, în acel univers fictiv, Gara Ceres joacă un rol esențial, drept una dintre primele colonii umane din afara lumii știute.
Într-o lucrare făcută publică săptămâna aceasta, echipa susține că Ceres ar fi putea fi locuită deoarece are azot, ceea ce ar putea permite crearea unei atmosfere asemănătoare Pământului.
De fapt, ei susțin că mediul ar putea fi chiar „mai bun decât Pământul”, deoarece nu există vreme nefavorabilă sau dezastre naturale și există, totodată, un mare spațiu de locuit în care să se dezvolte.
Ei propun o serie de sateliți mai mici care se învârt, atașați unul de celălalt prin legături magnetice pentru a crea un megasatelit masiv în formă de disc. Gravitația artificială aproximativ egală cu cea a Pământului ar putea fi realizată prin rotirea structurii masive din jurul Ceres.
Un astfel de habitat ar trebui să facă o rotație completă în jurul planetei în doar 66 de secunde pentru a menține gravitația artificială.
„La prima întâlnire, greutatea cauzează greață și vărsături pentru unii oameni”, arată cercetătorii.
Așezarea ar putea acționa, de asemenea, ca o piatră de temelie către alte zone ale sistemului solar.
„Motivația este de a avea o așezare cu gravitație artificială care să permită creșterea dincolo de zona de locuit a Pământului, oferind în același timp o călătorie ușoară în interiorul așezării pentru locuitori și o densitate de populație rezonabilă de 500/ km2”, se arată în rezumat.
Este vorba despre densitatea populației din New Jersey.
Datorită greutății reduse și a rotației rapide, cercetătorii susțin că un „lift spațial este fezabil”, permițând transportul facil al materialelor de la Ceres către alte așezări fără a fi nevoie de mult combustibil.
Sursă foto: nbcnews.com
COMMENTS ARE OFF THIS POST