19 iulie 2024, 20:53

Creșterea numărului rablelor, motivul poluării masive din Capitală

Conform Direcției de Înmatriculări, opt din zece mașini care circulă azi pe străzile din România sunt mai vechi de 10 ani, numărul rablelor crescând anual, potrivit digi24.ro.

„Noi ne raportăm acum la 50 de micrograme pe metru cub. În mod normal, trebuia să ne raportăm la 20 de micrograme pe metru cub, particule în suspensie, poluarea din atmosferă, pe înțelesul tuturor. Față de aceste 50 de micrograme, noi avem cel puțin 100 zilnic. Am ajuns și la 400 sau 350, în anumite zone am avut depășiri și de 7 ori, acum 10 zile, la Piața Sudului”, spune Dan Trifu, președintele organizației Eco Civica, potrivit sursei citate.

În acest moment, în București, circulă zilnic aproape 2 milioane de autoturisme. Acesta este și motivul pentru care senzorii care măsoară calitatea aerului arată poluare masivă în Capitală.

Astfel, în București, din cele aproximativ 1,7 milioane de autoturisme înmatriculate, doar 1% sunt autoturisme electrice, nepoluante.

„Institutul de Sănătate Publică a făcut un studiu în anul 2000 și lucrurile sunt clare. Cam 70 la sută din poluare este dată de trafic și procentul de 30 la sută este completat de centralele electrotermice, activitățile economice și arderile necontrolate”, mai adaugă Dan Trifu.

Potrivit specialiștilor, o mașină veche poluează din cauza uzurii.

Bucureștiul este cea mai poluată capitală din Uniunea Europeană și unul dintre cele mai poluate orașe din Europa.

Sursă foto: gandul.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol