15 aprilie 2024, 13:16

Cote alarmante: Bucureștiul, unul dintre cele mai poluate locuri de pe pământ, întrecând și Bangladesh

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a discutat în contextul gradului mare de poluare în Capitală.

Astfel, acesta s-a declarat revoltat de calitatea aerului din București și a explicat că este vorba despre o problemă care nu poate fi rezolvată într-un timp scurt.

Declarațiile edilului vin în contextul în care staţiile independente de monitorizare a aerului indică un nivel ridicat de poluare în Capitală. Totodată, în noaptea de Ajun Bucureștiul a fost unul dintre cele mai poluate locuri de pe Pământ, poluare atingând, la Otopeni, cote mai mari decât în Bangladesh – cea mai poluată țară din lume.

„Din păcate, sunt puține lucruri care se pot face pe loc în privința poluării din București. Această calitate a aerului vine din inactivitatea de 10-15 ani a Primăriei Capitalei pe tot ce înseamnă segment de mediu. Eu pot să vă spun că într-un orizont de timp mediu, să zicem 2022, o să avem niște îmbunătățiri, pentru că o să putem să realizăm în acest timp un adevărat sistem de management al traficului, pentru că o să avanseze lucrările la Centura de Nord și la autostrada de Centură de Sud și în felul acesta o să mai scoatem din traficul de tranzit”, a declarat Nicușor Dan, potrivit Digi24.

Cu toate acestea, acesta a garantat că nu vor mai fi tolerate toaletările brutale care distrug copacii.

„Pot să vă garantez că nu o să mai fie toaletările brutale care distrug copacii, asta e ceva care putem să facem foarte repede”, a adăugat el.

Totodată, acesta a mai explicat încotro își va îndrepta atenția pentru a rezolva această problemă.

„În timp, o să ne uităm foarte atent la salubritate și la gestionarea deșeurilor și mai ales la eliminarea gropilor de deșeuri ilegale care sunt și în București, și în jurul Bucureștiului. Dar toate acestea sunt măsuri care durează ceva, așa, instant, nu putem să facem decât puține lucruri”, a spus edilul.

Sursă foto: buletin.de


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol