18 mai 2024, 2:24

Crochetele vegetariene pentru pisici afectează mediul

Potrivit unui studiu al Universității Britanice din Exeter, publicat în revista științifică americană Current Biology, o pisică bine hrănită, care se joacă cu proprietarul său, își pierde din instinctele animalice, unul dintre ele fiind nevoia de vânătoare. Potrivit studiului, dacă le hrănim cu alimente fără cereale, pisicile care au obiceiul de a cutreiera împrejurimile pentru a vâna vor aduce acasă cu aproape o treime mai puține animale mici omorâte.

Joaca zilnic, de la cinci până la zece minute (durata unei vânători tipice) cu un șoarece de jucărie ar reduce mortalitatea prăzii lor preferate cu un sfert. Jocul a redus numărul uciderilor de mamifere, dar nu și a păsărilor. Acest lucru se poate datora faptului că timpul de joacă era adesea seara, aproape de noapte, când pisicile vânează șoareci și șobolani, au spus oamenii de știință. Vânătorile de păsări au loc de obicei dimineața.

Sursa: studiu

Unele alimente pentru pisici conțin proteine ​​de origine vegetală și este posibil ca aceste alimente să ducă la un deficit al unuia sau mai multor micronutrienți, determinând instinctul de vânătoare pentru a compensa alimentația. Concluzia a fost trasă după realizarea unui studiu pe 355 de pisici. Conștienți de faptul că producția de carne ridică evidente probleme climatice și de mediu, cercetătorii spun că un pas următor al studiului va consta în stabilirea nivelului de adăugare a micronutrienților specifici la hrana pentru pisici, pentru a reduce vânătoarea.

Cu toate acestea, cercetătorii nu știu încă dacă timpul de joc mai lung ar reduce vânătoarea sau dacă este vorba despre efectele cumulative ale hranei și vânatului din carne. Aceasta va fi, de asemenea, problema pentru studiile viitoare. Studiul arată că proprietarii de pisici pot face câțiva pași simpli pentru a îmbunătăți sănătatea și fericirea animalelor lor și pentru a apăra animalele mici care sunt în mod tipic vânate de către pisici.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol