12 iulie 2024, 21:19

Constanţa şi Tulcea sunt judeţele cu cel mai curat aer din România

Compania Airly, care se ocupă de monitorizarea calităţii aerului, a analizat regiunile din România cu privire la poluarea aerului şi concluziile arată că regiunile de coastă, respectiv Constanţa şi Tulcea, sunt locurile în care calitatea aerului este cea mai bună. În medie, concentraţiile de PM (particulele în suspensie) în cele două judeţe sunt cu 30% mai mici decât în restul ţării.

În lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanţa şi Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul ţării. Datele analizate privind calitatea aerului sunt valoroase pentru persoanele care se confruntă cu boli ale sistemului cardiovascular şi respirator, inclusiv pentru cei care suferă de astm.

Litoralul românesc este una dintre cele mai sigure regiuni din ţară atunci când vine vorba de aer curat. Este important să analizăm şi calitatea aerului atunci când planificăm o vacanţă sau o ieşire în aer liber, în natură.

Pentru realizarea studiului, Airly a analizat date de la cei 173 de senzori de calitate a aerului care monitorizează poluanţii non-stop. Cinci dintre aceste dispozitive sunt amplasate pe malul Mării Negre din România.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol