12 august 2022, 6:44

Consecințe grave după erupția vulcanului La Soufriere: Întreaga populație a rămas fără apă potabilă și electricitate

După erupția vulcanului La Soufriere, întreaga populaţie a insulei Saint Vincent, situată în sudul Caraibelor, a rămas fără apă potabilă şi electricitate. Vulcanul situat în nordul insulei a erupt ultima dată vineri.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, potrivit CNN.

Totodată, circa 20.000 de persoane evacuate de pe insulă au încă nevoie de adăpost, a precizat Stephane Dujarric, citând rapoartele Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), după ce, potrivit ONU, aproximativ 3.500 de persoane au fost transportate în 85 de adăposturi de urgenţă.

„Erupţia a afectat majoritatea mijloacelor de trai din partea de nord a insulei, inclusiv cultivarea bananelor, iar fluxurile de cenuşă şi de lavă au împiedicat circulaţia persoanelor şi a mărfurilor”, a explicat Dujarric într-o conferinţă de presă.
Tremurăturile se simţeau încă din week-end şi o nouă explozie a avut loc luni, potrivit Centrul de Cercetări Seismice al Universităţii din Indiile de Vest (UWI).

Totodată, conform OCHA, „explozii, însoţite de căderi de cenuşă, similare sau cu o magnitudine mai mare, vor continua să apară în următoarele câteva zile”.

La Soufriere, cu o înălţime de 1.178 metri, este singurul vulcan activ de pe Saint Vincent. În timpul unei erupţii din 1902, aproximativ 1.500 de oameni au murit. Ultima erupţie s-a produs în 1979.

Sursă foto: loopnewsbarbados.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.