19 iulie 2024, 0:39

Cod galben de ninsoare în Capitală și 14 județe

Meteorologii anunţă ninsori și vreme deosebit de rece până joi dimineaţă. Totodată, pentru Capitală şi 14 judeţe a fost emis cod galben, cantităţile de precipitaţii fiind însemnate.

Judeţele vizate sunt Argeş, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

Astfel, de marţi seară, până joi la ora 10.00, meteorologii anunţă că aria precipitaţiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud şi în sud-est, în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Izolat se va forma polei sau gheţuş. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local şi în Transilvania, Moldova şi în restul zonei montane”, au transmis meteorologii, potrivit rfi.ro.

Aceştia anunţă cod galben, de marţi noapte până joi la ora 06.00, pentru Bucureşti şi 14 judeţe.

În Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, începând din a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi până în dimineaţa zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă, local consistent”, au mai precizat meteorologii.

Sursă foto: europafm.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol