3 iulie 2024, 10:03

Centru de economie circulară, deschis în București

Primul centru integrat de economie circulară din România, cu obiectivul principal de a susţine nevoile persoanelor aflate în dificultate, a fost deschis pe 1 iunie la Bucureşti. Centrul „Re-BeInvolved” reprezintă un spaţiu unde obiectele pe care oamenii nu le mai folosesc prind o nouă viaţă prin reparare şi recondiţionare, ulterior fiind distribuite copiilor şi persoanelor defavorizați.

Bucureştenii care vor să doneze sunt aşteptaţi la sediul centrului, situat în Calea Plevnei, numărul 98, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10:00 – 20:00, iar tot de acolo beneficiarii, persoane aflate în dificultate socio-economică pot veni să ridice produsele donate. Locuitorii Capitalei pot dona orice lucru de care nu mai au nevoie, de la haine şi încălţări, echipamente electronice, cărţi, jucării şi alimente perisabile, până la mobilă, veselă şi altele. Toate lucrurile sunt verificate şi intră într-un proces de dezinfectare, reparare sau recondiţionare, după caz.

Grupurile prioritare care vor beneficia de donaţii sunt: familiile monoparentale, copiii lăsaţi în grija bunicilor sau a altor rude, tinerii provenind din sistemul de ocrotire socială, persoanele în vârstă sau persoanele cu handicap, persoanele fără adăpost sau cu venituri reduse, victimele discriminării sau persoanele aflate în situaţii de criză.

Reprezentanţii Eco-Durabil menţionează că, la primul etaj al Centrului integrat, va funcţiona o zonă special dedicată educaţiei pentru minori, în care aceştia pot veni să înveţe să citească, să scrie, să-şi facă temele sau să participe la ateliere de tip robotică, croitorie etc.

Asociaţia Eco-Durabil este o entitate non-profit, apolitică şi independentă din Bucureşti, înfiinţată în anul 2007 la iniţiativa unor tineri din diferite domenii, care au realizat că ştiinţa, singură, nu poate rezolva gravele dezechilibre ecologice apărute în mediul de viaţă.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol