20 aprilie 2024, 3:56

Cum să faci cărămizi din deșeuri de plastic

Cărămizile din PET-uri („eco-bricks”) sunt o tehnologie simplă și accesibilă, care poate transforma materialele din plastic de zi cu zi în material de construcție. Cu aceste cărămizi, poți construi elemente de mobilier, cum ar fi scaune și bănci, dar și „cărămizi” care să stea la baza construcțiilor din alte materiale.

>>  Vezi la Shareable cum poți crea astfel de obiecte.

Colectați deșeurile anorganice uscate (pungi de plastic, ambalaje din plastic etc.) și umpleți cuele sticle de plastic curate, cu ajutorul unui băț sau al unei linguri de lemn. Cu cât veți umple mai mult, cu atât va fi mai rezistentă cărămida!

Când considerați că aveți destule sticle de plastic umplute cu deșeuri din plastic, este timpul pentru partea distractivă! Cele două modalități principale de construire cu cărămizi de plastic:

  1. structurale
  2. nestructurale.

 

Utilizarea structurală înseamnă stivuirea sticlelor pe orizontală și lipirea lor cu mortar sau cu pământ, la fel cum ați stivui cărămizi obișnuite. Utilizarea nestructurală este stivuirea sticlelor pe verticală, între două stâlpi și pe suporturi orizontale. În acest caz, cărămizile sunt mai degrabă umplutură sau izolație pentru cărămizi obișnuite.

 

De aici încolo, imaginația să zburde! Puteți construi o bancă eco, o căsuță pentru păsări, o mică bibliotecă gratuită într-un spațiu public, o magazie pentru scule etc.

Foto: Shareable


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol