19 iulie 2024, 21:46

În Canada s-a lansat un supermarket online cu ambalaje reutilizabile

Lansată deja în Marea Britanie, SUA și Franța, platforma online Loop a ajuns și în Canada, scrie Ecompedia. Magazinul vinde produse alimentare și cosmetice în recipiente refolosibile, în parteneriat cu lanțul de supermarketuri canadian Loblaws. În containerele respective se vând, momentan, 98 de produse alimentare (uleiuri, sosuri de paste, înghețată, fructe confiate, alune, kefir, ketchup, mâncare pentru animlele de companie etc.) și non-alimentare (pastă de dinți, detergent lichid de vase, deodorant cremă, gel de duș etc). Lista va crește în perioada următoare.

Sistemul este simplu: consumatorul își alege produsele dorite online, plătește între 50 de cenți și 5 dolari garanție pentru fiecare recipient din coș, primește comanda prin curier și, când termină produsele, strânge containerele goale în geanta în care au fost livrate. Apoi, curierul le ridică gratuit și le trimite la centrul unde sunt sortate, curățate și trimise înapoi la producători, pentru reumplere. Fiecare recipient ar trebui să reziste la cel puțin zece utilizări și este făcut din materiale reciclabile.

Cincisprezece dintre cei mai mari retaileri din lume s-au alăturat deja proiectului Loop, investind atât în companie, cât și în crearea de ambalaje reutilizabile, special pentru această platformă. De exemplu, containerul metalic al celor de la Häagen-Dazs a fost un proiect de un milion de dolari. În curând, Loop urmează să fie lansat și în Japonia, Australia și Germania.

Foto: Loopstore


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol