25 iunie 2024, 8:08

Can Art & Design Festival, sărbătoarea reciclării dozelor de aluminiu

Can Art & Design Festival este un concurs organizat de Asociația Alucro, ce derulează în România programul international Every Can Counts, dedicat colectării și reciclării dozelor din aluminiu. Este primul concurs cu premii din România care-și propune să inspire comunitatea pentru refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte și construcții care să reflecte utilitatea unei doze din aluminiu, post-consum. În contextul actual, când consumul este din ce în ce mai mare și resursele naturale se epuizează rapid, este absolut necesar ca fiecare să contribuie la protejarea mediului înconjurător și conservarea acestuia.

În 2021, concursul a ajuns la cea de-a opta ediție și se adresează tuturor pasionaților de artă și design, care pot transforma dozele din aluminiu într-un tablou surprinzător. Tu decizi la ce înălțime va fi lucrarea ta. Iată dimensiunile și premiile:

  • tablouri 50×70 cm – 100×200 cm: trei premii a câte 1.000 de euro;
  • tablouri 30×50 cm – 50×70 cm: trei premii a câte 500 de euro.

 

După ce ai terminat lucrarea, vei pregăti un set de patru fotografii care să pună în evidență lucrarea realizată.

Calendarul concursului:

  • 22 februarie – 11 mai 2021: înscriere prin completarea formularului online;
  • 12 – 18 mai 2021: jurizarea lucrărilor înscrise;
  • 19 mai 2021: anunțarea câștigătorilor.

 

Juriul este format din artiști vizuali.

Lansat în anul 2014, Can Art & Design Festival este o inițiativă care are rolul de a face ca publicul din România să devină conștient de importanța valorificării dozelor din aluminiu, un material care poate fi reciclat la nesfârșit. Concursul face parte din seria de acțiuni pe care Asociația Alucro le desfășoară în România sub umbrela programului european Every Can Counts, un program derulat în prezent în 19 țări europene și conceput pentru a încuraja oamenii să recicleze dozele din aluminiu.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol