18 mai 2024, 7:37

Campanie împotriva poluării în Delta Dunării

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării, voluntarii Patrulei Zero Plastic au colectat plasticul plutitor de pe canalele Deltei Dunării. În plus, 5.000 de kit-uri au fost distribuite gratuit turiştilor şi pescarilor din zonă, pentru ca aceștia să colecteze deşeurile găsite în timpul excursiilor lor. Kit-urile conţineau un sac de gunoi fabricat din plastic reciclabil şi o pereche de mănuşi.

Anul trecut, Patrula Zero Plastic a colectat peste o tonă de deşeuri din plastic şi a parcurs peste o mie de kilometri pe canalele Deltei Dunării. Deşeurile adunate au fost depozitate în cele cinci ţarcuri special amenajate la Mahmudia, Sulina, Sf. Gheorghe şi Mila 23.

Alexandra Damian, manager comunicare al proiectului Patrula Zero Plastic, WWF-România a declarat:

„Anul acesta, Patrula Zero Plastic devine centrul de comandă pentru implicare şi mobilizare. Ne propunem activarea comunităţilor locale şi a turiştilor, pentru a monitoriza şi strânge plasticul, astfel încât cantităţile noi de plastic să fie din ce în ce mai reduse. Este nevoie de o schimbare radicală în comportamentul oamenilor (turişti, pescari, localnici) pentru a crea un mecanism sustenabil, care să funcţioneze”.

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. În ţara noastră, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munţii Carpaţi şi din lungul Dunării: arii protejate, ape, păduri, urşi bruni, Delta Dunării, sturioni.

Foto: Bursa


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol