12 iulie 2024, 19:30

Bugetul Ministerului Mediului, cu 25% mai mare față de 2020. Care sunt prioritățile

Bugetul Ministerului Mediului este, în 2021, cu 25% mai mare față de 2020, după ce Comisiile reunite de Mediu ale Parlamentului au avizat pozitiv, joi, bugetul pentru anul 2021.

Astfel, principala prioritate a bugetului Ministerului Mediului vor fi investițiile, în special pentru obiective de combatere și adaptare la schimbările climatice.

În acest context, ministrul Tánczos Barna a prezentat propunerea de buget parlamentarilor din comisiile reunite, în valoare totală  de 1,409 miliarde de lei credite bugetare, în creştere cu aproximativ 24,50% faţă de anul precedent.

„Pentru anul 2021 am gândit un buget care are investițiile ca principală prioritate. Avem la acest capitol o creștere importantă de până la 25%, în special pentru obiective de combatere și adaptare la schimbările climatice – lucrări de apărare împotriva inundațiilor, regularizări de râuri, împăduriri, creare de perdele forestiere, corecții de torenți și multe altele. România se aliniază astfel la tendința europeană de a crește investițiile în sectoarele verzi, iar bugetul pe care l-am conceput vine în sprijinul și completarea fondurilor pe care dorim să le atragem din PNRR (n.r. Planul Național de Redresare și Reziliență)”, a declarat ministrul Barna Tánczos pe pagina de Facebook.

Sursă foto: ziare.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol