18 mai 2024, 6:46

Bucureşti, capitala cu cele mai puţine spaţii verzi

În București, există o suprafaţă de doar 7,1 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, sub limita minimă impusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Capitala noastră este urmată de Lisabona, cu 9,6 metri pătraţi şi de Zagreb, cu 12,7 metri pătraţi. La polul opus se află Stockholm, unde fiecare locuitor are 41,6 metri pătraţi de spaţiu verde. Praga are 35,7 metri pătraţi, iar Dublin are 32,9 metri pătraţi.

Şi anul trecut, în Bucureşti, cifrele erau mult sub cele impuse de lege – 8,89 de metri pătraţi pe cap de locuitor, când legal ar fi trebuit să fie o suprafaţă minimă de 26 de metri pătraţi. De altfel, în vara anului trecut, Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru că nu avea un registru al spaţiilor verzi, adică autorităţile din Bucureşti nu ştiau nici măcar câte spaţii verzi sunt în Capitală.

În ultimii 25 de ani, suprafaţa spaţiilor verzi din Bucureşti a scăzut cu 7%. La nivel european, în schimb, a crescut cu 38%.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol