17 aprilie 2024, 21:03

Barna Tanczos, despre lansarea programului „Rabla” din acest an

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a declarat că bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) va fi aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri şi este vorba despre zile în ceea ce priveşte lansarea programului „Rabla” din acest an.

Citește și: Programul Rabla, regândit pentru a stimula achiziția de biciclete electrice? Ce spune ministrul Mediului

„În şedinţa de Guvern din această săptămână vom prezenta bugetul AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu, n.r.). Se va aproba acest buget miercuri (21 aprilie 2021, n.r.), astfel încât să putem lansa cât mai repede programele „Rabla Clasic”, „Rabla Plus” şi „Rabla pentru electrocasnice”. Am dublat bugetul pentru „Rabla Plus”şi practic numărul de maşini care vor beneficia de un asemenea sprijin. Este vorba despre zile şi vreau să aştept ziua de miercuri pentru a avea bugetul aprobat şi apoi voi comunica şi ziua, şi ora de lansare a Programului „Rabla””, a declarat Barna Tanczos, potrivit Agerpres.

Astfel, ediţia din acest an a programului „Rabla Clasic” va avea un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mare decât în 2020, ceea ce va permite achiziţionarea a peste 55.000 de autovehicule noi, mai puţin poluante. Totodată, pentru 2021, în cadrul acestui program, va fi majorată atât prima de casare – de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, cât şi ecobonusul pentru tehnologia hibrid – de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, precum şi ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 de grame CO2/km – de la 1.000 de lei la 1.500 de lei.

Suma maximă ce va putea fi decontată din costurile unei maşini noi prin „Rabla Clasic” poate ajunge la aproximativ 2.250 de euro, în condiţiile în care ecobonusurile pot fi combinate între ele şi adăugate la prima de casare.

Sursă foto: auto-bild.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol