19 iulie 2024, 22:12

Bărbații din Suedia poluează mai mult decât femeile

Cheltuielile bărbaţilor pentru achiziţia de bunuri cauzează cu 16% mai multe emisii de carbon în comparaţie cu cele ale femeilor, în pofida faptului că sumele alocate sunt similare. Cea mai semnificativă diferenţă a fost observată în privinţa sumelor alocate de bărbaţi pentru combustibil.

În cadrul analizei, au fost comparaţi bărbaţi şi femei singure din Suedia şi s-a constatat că alimentele şi concediile au contribuit la peste jumătate din cantitatea totală de emisii, în cazul ambelor sexe. Oamenii de ştiinţă au notat că înlocuirea consumului de carne şi a produselor lactate cu alimente pe bază de plante şi utilizarea trenului în concedii în locul avionului sau a maşinii reduc emisiile oamenilor cu 40%.

Cercetarea, publicată în Journal of Industrial Ecology, nu a luat în considerare combustibilul pentru autovehicule utilizate în desfăşurarea activităţii, precum taxiuri sau autospeciale.

Un studiu din 2017 a constatat că cel mai mare impact pe care îl pot avea oamenii în lupta contra schimbărilor climatice este acela de a avea cu un copil mai puţin, urmat de neutilizarea unei maşini şi evitarea deplasării cu avionul. Studiile din 2010 şi 2012 au demonstrat că bărbaţii cheltuie mai mult pentru energie şi consumă mai multă carne decât femeile, ambele obiceiuri contribuind la un nivel mai mare de emisii.

Datele incluse în analiza privind cheltuielile au fost din 2012, cele mai recente disponibile.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol