19 iulie 2024, 22:05

Asociația Eco Ruralis distribuie gratuit semințe țărănești grădinarilor

Asociația Eco Ruralis lansează cea de-a IX-a ediție a Catalogului de Semințe Țărănești Eco Ruralis, potrivit green-report.ro.

În cadrul acesteia, peste 100 de varietăți din 47 de specii de legume, plante aromatice, medicinale și companion vor fi disponibile anul acesta țăranilor și grădinarilor din România și Republica Moldova, potrivit sursei citate.

Castraveți, ardei, dovleci și dovlecei, tomate de toate culorile și mărimile, sfeclă, vinete, busuioc, gălbenele și crăițe sunt doar câteva dintre cele 47 de specii și peste 100 de varietăți de legume, plante aromatice, medicinale și companion disponibile anul acesta.

Comenzile se realizează în baza Catalogului și completării unui formular de comandă ce va fi disponibil pe website-ul asociației și pe social media sau prin apel telefonic. Fiecare plic conține între 5 și 30 de semințe fiecare, o cantitate suficientă pentru ca acestea să fie multiplicate mai departe. Asociația va onora solicitările pe cale poștală, acoperind toate costurile expedierii.

Află cum poți comanda

1. Când pot să comand semințe țărănești?
Din data de 1 martie 2021, prin completarea unui formular online pentru comandă de pe site. Asociația nu primește comenzi prin Facebook sau e-mail.

2. Ce trebuie să fac? Care sunt pașii de parcurs?
a.) Intru pe pagina de facebook Eco Ruralis SAU pe www.ecoruralis.ro.
b.) Consult Catalogul Eco Ruralis de Semințe Țărănești 2021.
c.) Completez Formularul de Comandă online (de preferat)
d.) Dacă nu am internet, sun la biroul asociației la nr. 0264.599.204, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00.
e.) Aștept sosirea comenzii în cutia poștală

3. Câte semințe gratuite pot să comand?
Maxim 5 varietăți în total, cu câte 5-40 de semințe fiecare, în funcție de specie.

Stocul de semințe este limitat, de aceea asociația recomandă o comandă per familie pentru a permite accesul cât mai multor persoane la semințe țărănești.

4. Cum voi primi plicul cu semințe țărănești?
Direct în cutia poștală, prin Poșta Română; Plicul va fi trimis gratuit la adresa scrisă în formular și doar în România și Republica Moldova. Nu trimit prin curier și nu acceptă plicuri autoadresate.

“Distribuția anuală de semințe reprezintă un efort colectiv a peste treizeci de membri ai asociației de pretutindeni în țară, implicați în recuperarea, menținerea, salvarea și promovarea semințelor țărănești. Echipa și membrii noștri lucrează în această perioadă la pregătirile necesare pentru o bună desfășurare. Ne bucurăm să avem și în acest an mulți producători implicați în această distribuție colectivă, care au contribuit cu semințe și cunoștințe și, pe această cale, le mulțumim public, precum și voluntarilor care ne-au sprijnit!”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Sursă foto: totb.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol