25 iunie 2024, 7:46

Arhitectură inedită: cabana cu zero combustibili fosili (FOTO)

Zerocabin este o construcție din Chile prevăzută ca o locuință 100% autosuficientă. Construcția funcționează fără sisteme active externe care să furnizeze lumină, apă sau canalizare. Casa mică este construită și orientată cu o precizie completă pentru a profita la maximum de contextul său natural. Acoperind o amprentă la sol de doar 85 de metri pătrați, este subtil ridicată deasupra unei platforme din lemn, pentru a minimiza impactul acesteia asupra amplasamentului.

Interiorul primește lumina naturală a soarelui și este încălzit în timpul iernii. Deschiderile precise favorizează ventilația pasivă, pentru a menține o stare interioară ușoară și confortabilă, în timpul căldurii verii. Apa folosită este tratată în mod natural printr-un sistem pe bază de viermi, replicând un ecosistem natural. Cabana este disponibilă pentru achiziționare sub formă de kit pre-proiectat, menit să fie amplasată oriunde.

În timp ce casa elimină nevoia de combustibili fosili, servicii externe și facturi, Zerocabin urmărește în cele din urmă să schimbe obiceiurile ocupanților săi.

Foto: Designboom


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol