19 iulie 2024, 0:04

Sânge și resturi de animale, deversate în Argeș. Abatorul își făcuse racord pentru a polua mai ușor

În Bascov (judeţul Argeş), o firmă de prelucrare a cărnii a fost amendată cu 60.000 de lei, după ce a deversat în râul Bascov sânge, organe şi alte resturi biologice. Garda de Mediu au dispus sistarea activităţii societăţii, până la remedierea problemelor descoperite. Patronul recunoaşte situaţia şi o pune pe seama unui accident, nu a unei proceduri intenţionate.

„Imagini şocante în Bascov, sânge revărsat direct în râul Bascov, afluent al râului Argeş. Locuitorii de pe strada Micşunele sunt terorizaţi efectiv de o carmangerie locală. Mirosul persistent şi mizeria obligă oamenii să stea cu geamurile închise tot timpul anului”, a scris Tudor Daniel pe Facebook.

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Argeş-Vedea, prin reprezentanţii serviciului Inspecţia Bazinală a Apei, a continuat investigaţiile chiar și după acordarea amenzii și a constatat că acolo fusese montată o conductă colectoare. ABA Argeş-Vedea a dispus următoarele măsuri obligatorii:

  • desfiinţarea racordului prin care apele cu sângele şi resturile de organe animale au ajuns în colectorul principal;
  • realizarea unui control la agentul economic care a produs poluarea.

 

ABA Argeş-Vedea, ca şi Garda de Mediu Argeş s-au autosesizat după ce Tudor Daniel a făcut publice imaginile cu poluarea râului Bascov.

Foto: Tudor Daniel, Bâscov Argeș (Facebook)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol