25 iunie 2024, 7:51

Apelul unui producător de ambalaje către Guvern: Dorește vaccinarea angajaților din industrie

Un producător de ambalaje lansează un apel către Guvern.

Este vorba despre Exonia Holding România.

Astfel, CEO-ul companiei, Tiberiu Stoian, a trimis o scrisoare deschisă Guvernului prin care solicită includerea personalului direct productiv din industria românească, în grupul care va avea prioritate la vaccinare.

În cadrul scrisorii, acesta spune că, în urma contaminării în contextul pandemic, capacitatea de producție a fabricii a scăzut, iar în unele perioade a fost nevoit fie să sisteze activitatea fabricilor, fie să renunțe la programul de lucru în trei schimburi, măsuri care au generat pe de o parte prejudicii importante, pe de altă parte imposibilitatea onorării comenzilor de ambalaje, generând grave sincope în activitatea producătorilor produselor de primă necesitate care necesită inevitabil ambalare.

“Unda de șoc se resimte deja și în alte domenii, dar România va avea o imagine mai exactă a impactului abia în vară, când este așteptat ca numărul îmbolnăvirilor să scadă, după ce probabil peste un milion de angajați din economia autohtonă s-au confruntat cu riscul de a intra în șomaj sau să fie disponibilizați ca urmare a efectelor restrângerii activității. Indicatorii economici vor arăta deasemenea, impactul pe care industria îl resimte din cauza numărului mare de infectări în rândul lucrătorilor direct productivi”, spune CEO-ul companiei, Tiberiu Stoian, potrivit green-report.ro.

În acest context, producătorul solicită ca la administrarea vaccinului împotriva COVID-19, personalul direct productiv din companiile industriale să aibă prioritate.

“Această măsură va permite asigurarea continuității producției și livrărilor dar și menținerea locurilor de muncă”, a explicat CEO-ul companiei.

Sursă foto: amrcr.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol