28 mai 2024, 11:11

Apele Române solicită deschiderea unui dosar penal pentru poluare cu ape uzate neepurate FOTO

Apele Române solicită deschiderea unui dosar penal pentru SC Apă Canal Ilfov SA, după ce apele râului Ciorogârla, afluent al râului Sabar din judeţul Ilfov, au fost din nou poluate cu ape uzate neepurate provenite de la vidaje din zona oraşului Magurele.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții ANAR prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook.

„În timpul unui control, Inspecţia Teritorială a Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu din cadrul Apele Române Argeş-Vedea a surprins o vidanjă şi alte cinci care aşteptau să descarce. Apele uzate erau evacuate total neepurate direct în râul Ciorogârla, prin canalul principal din incinta staţiei de epurare a oraşului. Deşi în urmă cu 10 zile S.C. Apă Canal Ilfov S.A. a fost amendată cu 40.000 de lei pentru aceleaşi încălcări ale legii şi i s-a dispus blindarea canalului de acces al vidanjelor, inspectorii au găsit încă un canal prin care operatorul de apă-canal permitea deversarea apelor uzate neepurate direct în râu”, au scris reprezentanţii ANAR pe pagina oficială de Facebook.

În acest context, inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au solicitat sprijinul Poliţiei Oraşului Măgurele căreia i-au predat probele în vederea întocmirii unui dosare penal pentru S.C. Apă Canal Ilfov S.A.

Sursă foto: wikiwand.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol