28 mai 2024, 9:56

Apă de aproape un metru în cinci localități din Vâlcea

În urma ploilor torențiale și a revărsării râului Lotru, cinci localități din județul Vâlcea au fost afectate puternic.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, cea mai afectată dintre acestea este orașul Brezoi, potrivit News.ro.

Aici, râul Lotru a ieşit din matcă în zona unui pod care face legătura între DN 7A şi strada Vasilatu, nivelul apei având între 15 şi 20 de centimetri.

„În zona respectiva mai există o cale de acces, astfel că nu se pune problema izolării populaţiei din zonă. Membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Brezoi în colaborare cu reprezentanţii ABA Olt au dispus deplasarea unui excavator în amonte de pod pentru a închide breşa creată de viitură. Totodată, pe timpul nopţii, angajaţii din cadrul ISU General Magheru al judeţului Vâlcea au acţionat pentru evacuarea apei provenită din precipitaţii în localitatea Brezoi pentru evacuarea apei din două beciuri şi două locuinţe”, transmite ISU Vâlcea, potrivit sursei citate.

În această localitate, pompierii au intervenit pentru a ajuta două persoane să iasă dintr-o gospodărie afectată de viituri, dar şi pentru evacuarea apei din mai multe beciuri.

În același timp, aceștia au intervenit şi pe DN 7A, la kilometrul 5, pentru a îndepărta aluviunile ajunse pe partea carosabilă, precum şi apa din peste 30 de gospodării, al cărei nivel depăşeşte jumătate de metru, ajungând şi la un metru.

Totodată, în localitatea Racoviţa, drumul judeţean 703 M este blocat în urma inundaţiilor provocate de o viitură de pe versanţi. Acolo s-a dispus trimiterea unei autospeciale din partea ISU cu motopompă de capacitate mărită, pentru a evacua apa acumulată. În aceeaşi comună, în satul Ţuţuleşti, un teren de aproximativ 6 hectare este inundat. Apa a intrat în două case dintre cele patru construite pe acel teren, iar acolo acţionează un echipaj pentru evacuarea apei.

De asemenea, în localitatea Frânceşti pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci, la Buneşti echipajele de intervenţie au evacuat apa din două anexe. Iar în localitatea Vlădeşti, partea carosabilă a DN 64 este afectată de aluviuni, iar traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în zonă intervenind Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vlădeşti.

Sursă foto: europafm.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol