17 aprilie 2024, 21:10

Activiștii trag un semnal de alarmă: Băncile ar trebui să condiționeze împrumuturile de măsuri de stimulare a reciclării

Activiștii trag un semnal de alarmă și doresc ca băncile să condiționeze împrumuturile de măsuri de stimulare a reciclării.

Apelul activiștilor vine în contextul în care acestea au acordat împrumuturi de 1,7 trilioane de dolari către 40 de companii din industria producătoare de plastic, fără a impune, însă, vreo regulă privind acțiunile vis a vis de poluarea cu acest tip de material.

Firma de consultanță Vivid Economic este cea care a realizat raportul.

„De ce are acum nevoie sectorul financiar este ca cineva să facă un pas în față și să spună: «Ok, trebuie să aruncăm o privire asupra plasticului». Apoi ceilalți vor face la fel”, a declarat Robin Smale, director la firma de consultanță Vivid Economic.

Între ianuarie 2015 și septembrie 2019, cei mai mari finanțatori din lume au fost Bank of America Corp, Citigroup Inc și JPMorgan Chase & Co, oferind împrumuturi între 144 și 172 de miliarde de dolari către producători de produse chimice, ambalaje și băuturi, potrivit Reuters.

Raportul arată că niciuna dintre cele 20 de bănci globale care au furnizat cea mai mare parte a finanțării pentru industria ambalajelor din plastic nu a introdus niciun criteriu de diligență sau excludere.

Sursă foto: test.unimedia.info


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol