18 mai 2024, 0:32

Acțiune amplă de ecologizare a zonei Lacului Morii din Capitală

O amplă acțiune de ecologizare a zonei Lacului Morii din Capitală a avut loc sâmbătă.

Au intervenit în jur de 400 de persoane, dintre care 300 de voluntari, iar restul – angajați ai Urban SA și ADPDU Sector 6.

Au fost folosite 20 utilaje de intervenție, „inclusiv cu boldoexcavatoare pentru asanarea depozitărilor ilegale de gunoi din zonă”, a precizat primarul Ciprian Ciucu într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

„Acum, anul acesta, urează să amenajăm digul, cu iluminat, mobilier urban, coșuri de gunoi etc. Anul viitor amenajăm insula. Ce bine este să nu fii singur! Ce bine este să fim o comunitate în Sectorul 6”, a declarat edilul pe pagina de Facebook.

„O fac cu bună știință, mi-am propus ca în acești ani să implic comunitatea, să ne asumăm cu toții spațiul public”, a mai declarat acesta.

Organizatorii au pus la dispoziție saci de plastic, mănuși pentru lucrări, mașini pentru luat și transportat gunoiul strâns, utilaje pentru a încărca deșeuri grele precum cele provenite din construcții, unelte (greble, lopeți, furci etc.).

„Invităm toate persoanele fizice şi juridice (asociaţii de proprietari/locatari, societăţi comerciale, instituţii publice şi de învăţământ) ca în perioada martie – iulie 2021 să contribuie la realizarea curăţeniei în Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti, prin luarea de măsuri care să ducă la curăţarea spaţiilor verzi, aleilor, trotuarelor şi a rigolelor stradale din perimetrul imobilelor de locuit şi a celor cu altă destinaţie”, potrivit unui anunț pe site-ul primăriei.

Sursă foto: playtech.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol