12 iulie 2024, 20:28

ABB și AWS, colaborare pentru electrificarea totală a flotelor auto

ABB și AWS, o companie Amazon.com, Inc. și-au anunțat colaborarea pentru dezvoltarea unei soluții digitale bazată pe cloud, pentru gestionarea în timp real a flotelor de vehicule electrice (VE), potrivit green-report.ro.

Soluția va face tranzitul către flote electrice.

Colaborarea va combina experiența extinsă în eMobility, în domeniul managementului energiei, în tehnologia de încărcare și în soluțiile pentru mobilitate electrică a liderului ABB cu portofoliul inegalabil de tehnologii cloud și expertiză software al AWS.

„Această nouă soluție va revoluționa lumea mobilității electrice, integrând hardware-ul și software-ul VE într-un singur ecosistem care să ofere o experiență perfectă de utilizare. Suntem încrezători că, lucrând împreună, putem impulsiona folosirea flotelor de vehicule electrice, oferindu-le operatorilor încrederea de a face trecerea la această soluție”, a declarat Frank Muehlon, președintele Diviziei eMobility a ABB, potrivit sursei citate.

În prezent, 23% din emisiile globale de gaze cu efect de seră legate de energie sunt cauzate de sectorul transporturilor.

Electrificarea traficului poate reduce substanțial nivelul de CO2, iar flotele mari cu aproape 400.000 de autoutilitare și camioane electrice la nivel global pot juca un rol crucial.

Majoritatea operatorilor de flote optează pentru software de management operat de terți care oferă o funcționalitate și capacitate limitate de personalizare pe baza gamei de modele EV și a mărimii infrastructurii de încărcare.

Pentru a stimula progresul în ceea ce privește flotele de VE, ABB a creat o întreprindere pureplay la Berlin, care va dezvolta tehnologii personalizate, scalabile și rentabile pentru operatorii de flote, care pot fi utilizate de către toate OEM-urile în domeniu. Lucrând cu AWS, această nouă abordare va proiecta soluția interoperabilă de gestionare a flotei pentru a funcționa cu toate tipurile de vehicule și infrastructura de încărcare.

Sursă foto: blog.autovit.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol