A început prohibiția generală la pescuit pentru anul 2021 astăzi, 9 aprilie. Aceasta va dura până pe 7 iunie.
În acest context, amenda pentru pescuit recreativ în acest interval este de până la 1.000 de lei, iar pentru cel comercial – până la 10.000 de lei.
Astfel, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021. Prin acest ordin se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în ordin.
În perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum două setci în perioada 22 aprilie – 1 mai inclusiv, în zonele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management și a Regulamentului Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Totodată, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor știucă, salău, somn și crap, este permis aici numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release).
- Prohibiția la știucă este în perioada 1 februarie – 15 martie (43 zile).
- Prohibiția la șalău și biban este în perioada 28 martie – 7 iunie (72 zile).
- Prohibiția la păstrăv este în perioadele 1 ianuarie – 31 martie 2021 și 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022. Restricția se aplică pentru speciile de păstrăv indigen, curcubeu și fântânel, pescuitul păstrăvului de mare fiind interzis pe tot timpul anului.
- Perioadele de prohibiție la scrumbie variază de la un sector al Dunării la altul. Detalii aici.
- Prohibiția la calcan este în intervalul 15 aprilie -15 iunie.
Cu toate acestea, este interzis pe tot cursul anului pescuitul următoarelor specii de pești: pietrarul, fusarul, ghiborțul de râu, cernușca, șalăul vărgat, aspretele, pecarina, guvidul de Razelm, zglăvoaca răsăriteană, lostrița, mihalțul, caracuda, coregonul, lipanul, păstravul de mare și sturionii.
Sursă foto: blog.travelminit.ro.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol