19 iulie 2024, 21:25

13 tone de obiecte vestimentare și încălțăminte, colectate pentru reciclare și donații

În ultimele cinci luni, 13 tone de obiecte vestimentare și încălțăminte au fost colectate în containerele special amenajate din parcările hipermarketurilor Auchan.

Programul de colectare a demarat în luna octombrie 2020 și se desfășoară, în prezent, în 8 orașe din țară: Timișoara, Cluj, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Brașov și Sibiu, potrivit green-report.ro.

„Doar 1% din textilele la nivel global se reciclează. Acest proiect are două obiective majore: pre-reciclarea textilelor care nu pot fi reutilizate ca atare și reintroducerea acestora în economia circulară ca materie primă, dar și solidaritatea prin susținerea comunităților din mediile vulnerabile, prin intermediul partenerilor de la Crucea Roșie Română. Asemenea și altor proiecte de sustenabilitate pe care Auchan le derulează, scopul nostru este acela de a diminua poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră prin reducerea, refolosirea și reciclarea obiectelor vestimentare. Până în prezent, clienții au fost deschiși către inițiativa noastră și sperăm că numărul celor care se vor alătura în demersul nostru pentru un viitor mai sustenabil va crește”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România, potrivit sursei citate.

Așadar, clienții sunt invitați să doneze articole pe care nu le mai poartă. După ce sunt igienizate, acestea sunt direcționate fie către pre-reciclare, fie donate către comunități din medii vulnerabile.

Sursă foto: e-suceava.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol