19 iulie 2024, 20:20

Zeci de balene, blocate pe litoral în Noua Zeelandă

Zeci de balene au fost blocate pe litoralul din extremitatea nordică a Insulei de Sud, iar autoritățile s-au mobilizat luni pentru a le salva, transmite AFP, citat de rfi.ro.

Este vorba despre 49 de balene. Acestea au fost descoperite luni dimineaţă în regiunea Farewell Spit, potrivit Departamentului pentru Conservare (DOC).

Din nefericire, până în acest moment, cel puţin nouă balene-pilot au murit şi aproximativ şaizeci de persoane depuneau eforturi pentru a le menţine pe celelalte în viaţă, în speranţa că acestea se vor putea întoarce în apă odată cu mareea, potrivit DOC.

„Specialiştii în mamifere marine vor participa la operaţiunile de repunere pe linia de plutire şi la îngrijirea lor pe plajă, încercând să le menţină în stare de prospeţime şi de umiditate”, a explicat un purtător de cuvânt al DOC.

Care este motivul?

Nu se cunoaște motivele pentru care banele au ajuns în această ipostază. Ipotezele existente amintesc posibilitatea prezenţei unor afecţiuni, a erorilor de orientare, a prădătorilor, a condiţiile meteorologice extreme sau a problemelor legate de topografia anumitor zone.

Sursă foto: stirileprotv.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol