25 iunie 2024, 9:10

Un modul, trimis în premieră pe orbită pentru a prelungi viața unui satelit cu câțiva ani VIDEO

Un modul robotic a fost trimis în premieră pe orbită pentru a prelungi viața unui satelit cu câțiva ani. Este vorba despre compania Northrop Grumman.

Astfel, satelitul este pe orbită din 2004 și acest modul îl va ajuta să mai funcționeze încă cinci ani. În acest sens, compania  a făcut un test anul trecut cu un modul care s-a cuplat cu succes cu un satelit inactiv. Acum, compania a reușit să trimită un modul numit MEV – 2 care a andocat pe un satelit activ al Intelsat care este pe orbită de acum 17 ani.

Totodată, în 10 ani, cei de la companie speră să ajungă să poată produce și asambla tehnologie satelitară pe orbită.

Astfel, modulul lansat în august îi va prelungi viața satelitului prin faptul că îl realimentează și îi dă un nou motor de control. Satelitul a fost gândit să funcționeze timp de 13 ani atunci când a fost lansat și este utilizat pentru servicii de telecomunicații.

 

Cu toate acestea, compania lucrează la module mai performante denumite Mission Extension Pods (MEP) care vor fi lansate în 2024 și vor furniza servicii mult mai complexe pentru sateliți, putând să-i inspecteze, să facă unele reparații și chiar să schimbe unele piese.

Sursă foto: defenseworld.net.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol