15 aprilie 2024, 13:13

Persoanele fizice NU sunt încă obligate să colecteze separat biodeșeurile

În ciuda informațiilor vehiculate online, persoanele fizice nu sunt obligate încă să colecteze separat biodeșeurile, așa cum stabilește Legea 181/2020, ce a apărut în vara trecută, explică Avocatnet.ro. Termenul de 1 ianuarie 2021 se aplică doar autorităților publice locale, care trebuie să pună la punct sistemul de preluare a acestor deșeuri de la populație și firme.

După cum stabilește Legea 181/2020, firmele și persoanele fizice trebuie să colecteze separat biodeșeurile, adică resturile alimentare, precum fructe sau legume alterate, coji de fructe, legume, ouă și altele asemenea, dar și cenușa ori rumegușul provenite din încălzirea locuințelor cu lemne. În primă fază, această nouă obligație nu se aplică persoanelor fizice.

Biodeșeurile reprezintă deșeuri biodegradabile provenite din grădini și parcuri, deșeurile alimentare sau cele provenite din bucătăriile gospodăriilor private, din birouri, cantine, restaurante, comerțul cu ridicata, de la firme de catering și magazinele de vânzare cu amănuntul ori deșeuri similare provenite din unitățile de prelucrare a produselor alimentare.

Foto: Del Barrett (Unsplash)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol