18 iunie 2024, 4:56

Soluție nouă de mobilitate urbană eco: LEF, vehiculul tricicletă-mașină

Călătoriile pe distanțe scurte au captat atenția inventatorilor din întreaga lume, care au creat vehicule ce îmbină mașinile cu bicicletele cu tracțiune electrică. Iată, de exemplu, LEF, o bicicletă electrică pe trei roți, pentru un pasager, creată de firma EV Mobility din Olanda.

Vehiculul este alimentat 100% electric și are o structură asemănătoare coconului, acoperită cu un parbriz mobil, care asigură protecția utilizatorilor împotriva intemperiilor. Autonomia este de aproximativ 30 de kilometri pe o baterie de 10 Ah, iar „mașinuța” are o capacitate maximă de trei baterii, ceea ce ar putea duce autonomia la 90 km. Viteza este limitată la 25 km/h, pentru a respecta reglementările legale.

Materialul de fabricație este polietilenă reciclabilă și nu s-a folosit niciun lac. Un afișaj digital arată viteza, starea bateriei și kilometrii parcurși. Ghidonul retractabil nu numai că facilitează intrarea și ieșirea, dar permite utilizatorilor să-și controleze propria marjă de control al direcției. În spatele basculant al scaunului, utilizatorii pot găsi suficient spațiu de transport (o geantă de 50 de litri, alimente și alte obiecte).

LEF poate fi încărcat oriunde, datorită prizei sale de 220V, ceea ce înseamnă că nu este necesară o stație de încărcare sau o instalație specială. Îl puteți cumpăra sau închiria dacă sunteți în Olanda. Prețul de achiziție variază de la 3.100 la 4.380 de euro, iar închirierea este 25 de euro zilnic, cu o garanție de 500 de euro.

Foto: Designboom


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol