18 mai 2024, 6:02

Începe recensământul general agricol

Recensământul general agricol, o acțiune de mare anvergură, va strânge informații și date statistice pentru programele și politicile agricole și de dezvoltare rurală. Recensământul se va încheia în luna iulie a acestui an. Fermierii sunt îndemnați să ofere recenzorilor date reale pentru întocmirea unei situații clare despre efectivele de animale și suprafețele agricole.

Datele colectate vor putea fi utilizate și pentru stabilirea problemelor din agricultură. Unele dintre aceste probleme sunt deja în atenția autorităților din domeniul agricol, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros:

„În primul rând, este abandonul zonei rurale și abandonul agriculturii, îmbătrânirea forței de muncă în agricultură și îmbătrânirea fermierilor, divizarea exagerată a exploatațiilor. Suntem țara cu cele mai multe exploatații. Avem peste 800.000 de exploatații agricole, de fapt majoritatea dintre ele sunt niște gospodării ale bunicilor sau părinților noștri, care nu sunt în sine exploatații agricole, ele sunt sprijinite și de niște salarii sau pensii. Și noi chiar asta vrem să întărim, ferma de familie, ferma medie, ferma comercială, o fermă din care o familie să poate trăi”.

Colectarea și înregistrarea datelor din recensământ se vor realiza de către recenzor, prin interviu față în față cu șeful exploatației agricole sau cu alte persoane din cadrul acesteia, care pot furniza informațiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe o tabletă.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol