18 mai 2024, 0:32

Incendiu de proporții la un depozit de electrocasnice din Buzău. Încotro se va deplasa norul de fum

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), un incendiu a izbucnit, marți, la un depozit de materiale reciclabile (electrocasnice) din Buzău.

În urma incidentului, populația a fost avertizată prin mesaje de tip Ro-Alert din pricina degajărilor mari de fum, potrivit sursei citate.

În acest context Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a anunțat, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de socializare, că norul de fum rezultat în urma incendiului produs se va deplasa treptat către nord-est, pe parcursul acestei zile, cerul va fi variabil şi nu se vor semnala precipitaţii.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona municipiului Buzău, se apreciază că, în cursul acestei zile, vântul va sufla slab şi moderat, cu scurte intensificări (30 – 40 km/h) şi se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că norul de fum se va deplasa treptat către nord-est. În intervalul menţionat, în zona de interes cerul va fi variabil şi nu se vor semnala precipitaţii. Specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău monitorizează continuu indicii de calitate a aerului şi comunică permanent cu echipele de intervenţie. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu se află în teren şi evaluează eventualele pagube produse asupra mediului, în urma incendiului”, se menționează pe pagina de Facebook a MMAP.

Flăcările s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați și până în prezent nu au fost înregistrate victime.

Sursă foto: romania24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol