25 iunie 2024, 8:03

În Filipine a fost înregistrat unul dintre cele mai mari sechestre din lume care vizează specii pe cale de dispariție

În Filipine a fost înregistrat unul dintre cele mai mari sechestre din lume care vizează specii pe cale de dispariție după ce aproximativ 200 de tone de scoici gigantice, care valorează pe piața neagră 25.000 de dolari, au fost confiscate de către autoritățile filipineze, potrivit BBC.

Astfel, potrivit sursei citate, printre cele confiscate erau și unele din specia Tridacna Gigas, din care aparțin cele mai mari scoici din lume. Specia a devenit vulnerabilă din cauza braconajului, scoicile fiind căutate atât pentru carnea lor, cât și pentru înveliș, care este folosit ca înlocuitor pentru fildeș în bijuterii și decorațiuni. Scoicile uriașe pot crește peste un metru și pot cântări până la 250 kilograme, fiind vitale pentru ecosistemul marin local. Conțin alge marine, care sunt o sursă de hrană pentru multe dintre speciile de pești consumate de oameni.

Citește și: 80 de tone de scoici care valorează peste 3 milioane de dolari pe piața neagră, confiscate

În Filipine se găsesc cele mai multe specii de scoici tropicale gigantice din lume, iar acesta este unul dintre cele mai mari sechestre care vizează specii pe cale de dispariție.

Astfel, conform anchetatorilor, valoarea capturii ar fi putut ajunge pe piața neagră la 25.000 de dolari.

„Scoaterea acestor scoici gigantice din habitatul lor natural este un fel de crimă intergenerațională. Va afecta permanent ecosistemul marin și generațiile viitoare vor fi private de beneficiile care decurg din acesta”, a declarat Jovic Fabello, purtător de cuvânt al Consiliului pentru Dezvoltare Durabilă din Palawan.

Legislația din domeniul pescuitului din Filipine interzice colectarea crustaceelor ​​gigant, considerate o specie pe cale de dispariție. Cei care o încalcă riscă până la 12 ani de închisoare și amenzi de până la un milion de pesos (15.000 de lire sterline).

Sursă foto: aerocenter.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol