18 mai 2024, 0:32

În fiecare sâmbătă, igienizare pe Valea Nișcovului (jud. Buzău)

„Verde de Tisău” se numește proiectul care se desfășoară în perioada mai – iulie 2021, organizat de grupul de inițiativă din comuna Tisău, de pe valea râului Nișcov și a afluenților și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Comunei Tisău. Proiectul își propune să mobilizeze localnicii din comună și voluntarii atât pentru curățarea albiei râului dar și pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanței conservării și protejării naturii. Acțiunile de ecologizare cu voluntari au loc în fiecare sâmbătă sâmbătă, începând cu 29 mai.

Prima acțiune de ecologizare va fi în 29 mai, în localitatea Grăjdana și a doua se va desfășura în 5 iunie, la Valea Sălciilor și Salcia. Colectarea gunoaielor va continua în data de 12 iunie cu zona Haleș, Leiculești, Izvoru. Apoi, se va face curățenie în data de 19 iunie în zona Pădureni, în 26 iunie în zona Tisău și ultimele două acțiuni au loc pe 3 iulie la Strezeni și 10 iulie la Izvoranu, Bărbuncești.

Organizatorii vor pune la dispoziția voluntarilor saci de plastic, mănuși pentru colectarea gunoaielor și dezinfectanți; fiecare participant trebuie să aibă încălțăminte corespunzătoare.

Voluntarii care doresc să participe la acțiunile de ecologizare sunt îndemnați să urmărească pagina de Facebook dedicată acestui proiect.

Foto: Verde de Tisău


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol