19 iunie 2024, 18:54

Eveniment în Parcul Natural Putna: formarea unei perechi între un câine și o lupoaică

Programul de monitorizare a faunei sălbatice a reușit să surprindă pe camere un eveniment rar, formarea unei perechi între o lupoaică și un câine.

Imaginile au fost publicate pe Facebook de WOLFLIFE, derulat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea, în parteneriat cu ACDB (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice), Agenția pentru Protecția Mediului Harghita și Agenția pentru Protecția Mediului Covasna.

”Unde e iubire, nu mai contează culoarea! E vorba de formarea unor perechi între lupi solitari și câini, rezultatul acestui proces fiind apariția unor indivizi hibrizi. Hibridizarea dintre lupi și câini este din ce în ce mai raportată în Europa. Cu toate acestea, nici un sondaj sistematic nu a fost încercat vreodată la scară continentală și cu atât mai puțin în România”, a scris Wolflife pe pagina de Facebook.

În anul 2000, un grup de cercetători europeni a realizat prima evaluare a hibridizării câine-lup și a analizat modul în care fenomenul este abordat de legislația internațională și gestionat la nivel de țări membre UE. Fenomenul este raportat în toate cele nouă populații de lup europeni existente și în 21 din din 28 de țări pentru care s-au primit informații.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol