18 mai 2024, 0:33

Elevi români din mai multe școli vor învăța să pună în practică măsuri pentru Acțiunea Climatică

Elevii din 19 școli din România vor participa la acțiuni de stradă, la laboratoare verzi de dezvoltare durabilă, la concursuri și chiar la o tabără de activism, în cadrul proiectului „People & Planet: a Common Destiny”, potrivit green-report.ro.

Astfel, proiectul își propune transpunerea în practică a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), cu accent pe Obiectivul 13 – Acțiune Climatică.

Obiectivul general al proiectului este promovarea dezvoltării durabile incluzive la nivel glocal, implicarea activă a tinerilor în mod special, dar și a cetățenilor și mobilizarea lor pentru Acțiuni climatice și atingerea ODD, prin promovarea unor stiluri de viață, comportamente și practici durabile.

Proiectul se va îndrepta, în primă fază spre o amplă campanie pan-europeană de sensibilizare a tinerilor cetățeni ce include acțiuni locale de stradă, cu implicarea școlilor și universităților, laboratoare verzi de dezvoltare durabilă, un spot video pe tema deficitului de apă, grupuri de lucru pentru mobilizarea tinerilor, o tabără de activism și un concurs video.

Apoi, proiectul va viza crearea de rețele și parteneriate prin ateliere de lucru, schimburi de bune practici, mese rotunde cu scopul de a crește gradul de conștientizare al ODD-urilor și de a atenua cauzele schimbărilor climatice.

„Sunt deja câțiva ani de când se vorbește de efectele negative pe care le pot avea schimbările climatice asupra planetei. Încălzirea globală reprezintă o amenințare pentru planetă și, dacă nu vor fi luate urgent măsuri, efectele pot fi dezastruoase. Multe comunități riscă să fie private de hrană, apă și adăpost, iar schimbările climatice vor submina și democrația și drepturile omului”, a declarat Nina Cugler, Președinta Asociației Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă, potrivit sursei citate.

Sursă foto: cotidianul.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol